Classical Jazz '05
PINSEUTSTILLING PÅ KNATTEN 11.-13. JUNI 2011
kl. 12 - 18 hver dag.

I år er det 20. gang at det blir arrangert kunstutstilling på Knatten på Asmaløy, Hvaler i pinsen. Publikum inviteres til en kulturell oppdagelsesferd i Johan og Annemarta Borgens tidligere hjem, hvor man vil få muligheten til å oppleve billedkunst og litterære og musikalske opptredener i intime omgivelser.


UTSTILLINGEN:

Om kunstnerne:


EVA LANGE har som arrangør og vertskap på Knatten sammen med sin mann Erik Frisch gjennom 20 år invitert gjesteutstillere – slik som nå - som er med på å skape variasjon i tillegg til hennes eget kunstnerskap under Pinseutstillingen. Eva Lange har hatt en stor utstillingsvirksomhet både her hjemme og i utlandet, bl.a. i Tyskland, England, Italia, Slovakia, Thailand, Egypt og Malta. I tillegg har hun utført div. utsmykninger, og er blitt innkjøpt av så vel offentlige som private institusjoner. For tiden stiller hun ut glassbilder i Kafé Nyt i Østfold Kunstnersenter i Fredrikstad. På utstillingen på Knatten i pinsen har hun lagt opp til et visst retrospektivt konsept, hvor hun viser tegninger, grafikk, malerier og glassbilder.
  Eva Lange

TORE GUNNAR OLSEN var elev ved Statens Kunstakademi 1958-61 under Aage Storstein og Alexander Schultz, og foretok samtidig studiereiser i Italia, Spania og Frankrike. Han malte lenge abstrakt, men har senere konsentrert seg om enkle sjø- og havnemotiver i en fint avstemt koloritt. Tore Gunnar Olsen har hatt en rekke separatutstillinger i inn- og utland og er representert ved flere innkjøp og utsmykninger, bl. a. Rikshospitalet og Det Norske Veritas. På utstillingen viser han malerier.
Tore Gunnar Olsen  
LIVE-OPPTREDENER:
Pinseaften 11. juni kl. 15:

DAG SOLSTAD debuterte med novellesamlingen Spiraler i 1965, men valgte ganske raskt romanen som sitt litterære medium. Siden debuten har han også publisert artikler og essays hvor han kommenterer egne verker. Og så har han skrevet bøker om fotball (i samarbeid med Jon Michelet) – den gamle juniorkeeperen som i sin tid spilte for Store Bergan fotballklubb i Sandefjord. Vi nøler ikke med å fastslå at Dag Solstad er Norges mest markante nålevende forfatter. Han har mottatt en rekke priser for sitt forfatterskap, og fyller 70 år i år.


1. pinsedag 12. juni kl. 15:
ERIK FRISCH
debuterte med romanen Lysshow i 1979. Deretter fulgte novellesamlingen Casablanca-ekspressen og poesi/prosa-boken La Gabbia/Buret og "lommediktsamlingen" Havets lille katekismus som begge ble publisert i Italia. Videre har han bl. a. bidratt med poesi og epistler i det italienske kulturtidsskriftet "Inchiostri". Erik Frisch var æresgjest under poesifestivalen "Angeli Nel Cielo De Cilento" i Ceraso, Italia i 2007.
  Erik Frisch
MAGNUS GRØNNEBERG og datteren HANNA-MARIA VEA GRØNNEBERG kommer til Knatten hvor de vil gi oss smakebiter fra CC cowboys' splitter nye studioplate som kommer 24. juni. De vil bl. a. fremføre albumets første single: "Bare du", som er radioaktuell i disse dager. Hanna-Maria er for øvrig aktuell med TV 2's storsatsning "Sara og Selma" som vises til høsten, hvor hun spiller datteren til Hege Schøyen. Hun vil også være å se i nye variasjoner av fjorårets suksess; "En barokkopplevelse", av Brit Lossius som skal vises i Gamlebyen i Fredrikstad, Oskarsborg festning og Hafslund hovedgård.


Hanna-Maria Vea Grønneberg og Magnus Grønneberg

2. pinsedag 13. juni kl. 14:

DAGFINN NORDBØ er humorist og tekstforfatter, og han har i en årrekke pådratt seg en blanding av gjallende lattersalver og frådene raseri, slik det tilkommer en profesjonell fedrelandsnarr. Fra høsten 2009 har han også opptrådt som sceneartist i Det Norske Poesi&Satireorkester i samarbeid med pianist Vigleik Storaas og bassist Gaute Storaas. Så da vet vi omtrent hva vi har å vente oss på 2. pinsedag.

Dagfinn Nordbø
TRIO MATINÉ består av Dorthe Aske (vokal), Åsmund Kleivenes (bass) og Svein Tore Anderson (gitar). Alle tre har lang fartstid som musikere, spesielt innenfor jazzsjangeren, og de har også opptrådt sammen ved flere anledninger før Trio Matiné ble dannet i begynnelsen av 2011. Musikken som vil bli presentert på Knatten kommer til å bestå av svensk og norsk visemateriale som er pakket inn i et spennende jazzkonsept.


I tillegg til innslagene med kulturell føde vil vi kunne tilby servering av Knattens utsøkte pinsevafler, kaffe/te, mineralvann og varme pølser.

Veien frem til Knatten vil være godt merket. Det vil ikke være mulig for biler å kjøre helt frem. Derfor ber vi publikum om å følge parkeringsanvisningene.

Inngangspenger: Voksne kr. 40. – Barn, hunder og katter gratis adgang.

VELKOMMEN!!!
Eva Lange

Erik Frisch

 

Ticket info - call 800-555-1212