Classical Jazz '05
PINSEUTSTILLING På KNATTEN 22. – 24. MAI 2010
kl. 12 - 18 hver dag.

Nok en gang arrangerer vi kunstutstilling på Knatten på Asmaløy i pinsen. Publikum inviteres til en kulturell oppdagelsesferd i Johan og Annemartas tidligere hjem, hvor man vil få muligheten til å oppleve billedkunst og litterære opptredener i intime omgivelser.
Et interessant aspekt ved årets kunstutstilling, er at tre av bidragsyterne, nemlig Per Christiansen, Eva Lange og Erik Wessel etter vel 40 år setter hverandre stevne etter å ha fått sin utdannelse ved Statens Kunstakademi samtidig på slutten av sekstitallet.
Og når det gjelder folk med felles ”historisk” bakgrunn så stopper det ikke her. På det litterære området kan vi også ønske velkommen til Torgeir Rebolledo Pedersen og Thor Sørheim, som i egenskap av å tilhøre den sagnomsuste stuntpoesibevegelsen for bortimot 30 år siden kunne finne på å dukke opp på de utroligste steder og slynge sin sprelske poesi ut i den prosaiske hverdagen.

UTSTILLINGEN:

Om kunstnerne:

PER CHRISTIANSEN debuterte på utstillingen Romantikk, figurativ kunst fra 1960-årene i Oslo Kunstforening i 1970.. Han har bl. a. undervist ved Glemmen videregående skole i Fredrikstad, og har vært vitenskapelig assistent ved Statens Kunstakademi. Kunstneren har hatt tallrike separatutstillinger, bl. a. i Hvaler Kunstforening i 2008, og har deltatt på et betydelig antall kollektivutstillinger i inn- og utland. På årets Pinseustilling vil Per Christiansen vise akrylmalerier, tresnitt og litografier.
Per Christiansen
ERIK WESSEL arbeider for tiden mest med digitale verktøy, og hovedtyngden av hans nye produksjon er konsentrert om digital grafikk og foto. Han har en omfattende erfaring som pedagog og har bl.a. vært knyttet til arkittektavdelingen ved Norges teknisk- naturvitenskapelige universitet i Trondheim og Kunsthøgskolen i Oslo, hvor han ledet Maleravdelingen. I tillegg til å arbeide med bilder har Erik Wessel også en omfattende praksis innenfor fargesetting, lys og belysning. Han står også bak flere større utsmykninger i det offentlige rom. På Pinseutstillingen viser han digitatrykk.
Erik Wessel  

 

ERIK FRISCH er forfatter, men har i en årrekke utstyrt sine tekster med egenproduserte bilder, i første rekke tresnitt, blyant- og pennetegninger. Et eksempel på dette er ”lommeutgaven” av diktsamlingen Havets lille katekismus hvor diktene er akkompagnert av pennetegninger – eller omvendt, om man vil. På Knatten i pinsen viser han bilder med illustrert poesi, frittstående tegninger og maleri.
Erik Frisch  

 

EVA LANGE er i egenskap av vertinne på Knatten den som hvert år inviterer gjesteutstillere, som er med på å skape variasjon i tillegg til hennes eget kunstnerskap under Pinseutstillingen. Eva Lange har hatt en stor utstillingsvirksomhet både her hjemme og i utlandet, bl. a. i Tyskland, England, Italia, Slovakia, Thailand, Egypt, Israel og Malta. Neste post på programmet blir en stor utstilling av glassbilder i Hvaler Kunstforening som åpner den 10. juli i rådhuset på Skjærhalden.. Til ustillingen på Knatten i pinsen stiller hun med glassbilder, malerier og grafikk.
Eva Lange  

 

 

LIVE-OPPTREDENER:

Pinseaften 22. mai kl. 14:

TORGEIR REBOLLEDO PEDERSEN leser egne dikt. Han debuterte med Tidr i 1983. Han har siden utgitt en rekke diktsamlinger. For samlingen Blåveisfra mottok han Oktoberprisen og Den norske Lyrikklubbens pris. Rebolledo Pedersen har opptrådt med Stuntpoetene og jazzgruppen Søyr, og han har skrevet litterære kabareter, korverk og dramatikk for scene, radio og dukketeater. Han har også skrevet librettoen til radiooperaen Alfa Romeo med musikk av Tor Halmrast, og for denne mottok han både Prix d’Italia og Edvard Grieg-prisen i 1999. I 2004 utga Forlaget Oktober hans Samlede dikt.

Pinseaften 22. mai og 1. pinsedag. Kl. 15 begge dager:

Shabana RehmanSHABANA REHMAN presenterer og leser høyt fra boken Blåveis – min vei ut av volden. Mulighet for å kjøpe signerte utgaver. Shabana Rehman debuterte som standupkomiker i 1999, og allerede året etter opptrådte hun for første gang på Pinseutstillingen på Knatten. Hun startet med å skrive i VG i 1996, var spaltist i Dagbladet fra 2000 til 2007, og deretter i Aftenposten og danske Dagbladet Information. Tidligere har hun utgitt tekstsamlingene Nå og Mullahløft og i fjor høst kom hun med den selvbiografiske boken Blåveis. Som komiker er hun mest kjent for sine performance-stunt som kroppsmalt med norsk flagg, mullahløftet og Shabana går på ski over Grønland. Med showet For Konge og Fedreland markerte Shabana i fjor høst sitt tiårsjubileum som artist. Dessuten har hun nylig vært aktuell med dokumentarfilmen Shabanas Valg, et portrett.

1. pinsedag 23. mai kl. 14:

THOR SØRHEIM har arbeidet som lærer og journalist. Siden han debuterte i 1974 med diktsamlingen Bror, Søster, har han gitt ut flere diktsamlinger, barnebøker og en roman. I likhet med kollega Torgeir Rebolledo Pedersen var han, som nevnt, aktiv i den tverrpolitiske aksjonsgruppen Stuntpoetene, og gjennom Norsk Forfattersentrum har han engasjert seg i formidling av samtidslitteratur. Thor Sørheim har i hele sitt liv vært opptatt av lokalhistorie og har skrevet bok og mange artikler om lokalhistoriske emner, ikke minst rettet mot barn og unge. For dette arbeidet mottok han i 2007 Skedsmo kommunes kulturpris. Søndag vil Thor lese noen dikt som er inspirert av Hvaler-naturen, for deretter å avslutte med dikt fra sin siste diktsamling, Døden på andre planeter, som nettopp er utkommet.

2. pinsedag kl. 14:


FORFATTEREN ERIK FRISCH stiller med litterære overraskelser, så her gjelder det å være ute i god tid.


I tillegg til innslagene med kulturell føde vil vi kunne tilby servering av Knattens utsøkte vafler, kaffe/te, mineralvann og varme pølser.

Veien frem til Knatten vil være godt merket. Det vil ikke være mulig for biler å kjøre helt frem. Derfor ber vi publikum om å følge parkeringsanvisningene.

Inngangspenger: Voksne kr. 30. – Barn gratis adgang.

VELKOMMEN!!!
Eva Lange

Erik Frisch

Ticket info - call 800-555-1212